Kronsbjerg Biler

gode historier

Kronsbjerg Biler

”Kronsbjerg biler, det er Casper Mysling”  – ja sådan startede det. Jeg havde fået et vink fra en af mine gode kolleger på Jobcenteret om at Kronsbjerg biler muligvis var interesseret i at få en praktikant – tror nogen havde set ”Morten og Peter” i fjernsynet. Den kategori var vi ikke lige leveringsdygtige i, men vi fik en god snak om hvad det var for behov de ville have dækket og hvilke opgaver der evt. kunne være.

Den rigtige løsning var selvfølgelig Jonatan fra jobholdet som havde kørekort og var meget praktikorienteret.

Jonatan har været ramt af cancer og er opereret i hjernen med efterfølgende kemo. Det har ikke afholdt Jonatan i at være meget præcis i forbindelse med hvilke områder han gerne ville afprøve i sine praktikker. Hans første praktik, som varede i 8 måneder, var på Tved skole hvor han var altmuligmand sammen med pedellerne - malerarbejde, flytninger, det grønne område, rydde sne – ja der var mange udfordringer. Pedellen, Claus kunne godt se Jonatan i et evt. flex/skånejob, men de havde ikke råd til at ansætte ham.


Jonatans næste praktik var hos Rickards kød hvor han var i køkkenet og stegte frikadeller og smurte smørrebrød til hele Svendborg – en praktik hvor der var fuld fart på og den varede i 3 måneder også med en meget positiv evaluering.


Da jeg spurgte Jonatan om han kunne tænke sig at prøve Kronsbjerg biler var svaret prompte – lad os kigge på det.

Vi tog på besøg og fik en god snak med Casper og Jonatan startede sin praktik d. 6 marts – Jonatan er der stadig og han er glad ved sin praktik også fordi opgaverne er så alsidige – alt fra rengøring til at køre biler frem og tilbage til Odense, hente nummerplader og andre små ærinder.

Jonatan startede med 16 timer om ugen og en dag på skolen, hvor han sammen med sin kontaktlærer følger op på både de faglige og sociale kompetencer. Lige nu er Jonatan på 20 timer om ugen og stadigvæk på skolen mandag.

Den første evaluering er meget positiv og både Casper og servicemedarbejder Brian, som Jonatan primært går sammen med, er meget positive.

Hvor det ender er svært at sige men stemningen er positiv – vi kunne håbe det kunne ende op i en ansættelse af en eller anden slags.
 

Bent Damgaard Nielsen, jobkonsulent

 

På billedet ses Jonatan sammen med salgskonsulent Christopher Bo

gode historier